Wrah!


Het paarse gevaar Hoofdgerecht · Aziatisch · Vegetarisch


  • 200 Ons
  • 1 Stuk
  • 100 Gram
  • 1 Stuk

Kruiden en Specerijen

  • 1 Teen
  • 1 Theelepel
  • 25 Milliliter
  • 0.25 Eetlepel
  • 0.25 Eetlepel
  • 0.25 Eetlepel
  • 0.5 Theelepel
  • 0.25 Eetlepel
  • 0.25 Eetlepel
  • 25 Milliliter
  • 1 Theelepel
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de aubergines en de puntpaprika's in blokjes en hussel met wat zout goed door elkaar. Spreid uit over bakplaat met bakpapier en bak 25 minuten. Hak intussen de knoflook en de gember fijn. Doe de groenten in een schaal als het klaar is. Kook de rijst en hou deze warm. Verhit olie in wok en bak de groenten in 3 minuten op middelhoog vuur, voeg de knoflook en gember toe en na 2 min de sojasaus, tomaten/paprikapuree, bruine suiker, sriracha, tamarindepasta en de mirin. Laat de smaken al roerend zacht op elkaar inwerken. Blus af met de kokosmelk. Laat nog even napruttelen.. Serveer de sticky aubergines en parika met de rijst en garneer met de lente-ui in ringetjes en licht geroosterd sesamzaad.