Fusille met boerenkool en ansjovis
Hoofdgerecht · Nederlands · Pasta
Bereiden 5 min.
Koken 15 min.
Totaal 20 min.
125
Gram
3
Stuk
125
Gram
10
Gram
Kruiden en Specerijen
1
Snufje
1.5
Teen
1
Eetlepel
Breng een grote pan gezouten water op hoog vuur aan de kook. Doe de pasta erin en kook hem in 10-12 min al dente.
Verhit intussen de olie in een grote koekenpan op halfhoog vuur. Voeg de chilivlokken toe en laat 1 minuut pruttelen. Doe de knoflook (in plakjes) en ansjovis erbij en fruit die 3-4 minuten tot de knoflook zacht is en de ansjovis is opgelost in de olie.
Voeg de boerenkool en 2 eetlepels kookwater van de pasta toe en bak alles circa 5 min tot de boerenkool zacht is en goed bedekt is met het oliemengsel. Voeg zo nodig nog extra kookwater toe.
Giet de pasta af en schep hem goed door het boerenkoolmengsel. Breng op smaak met peper en zout en sprenkel er wat extra olie en desgewenst een kneepje citroensap over. Strooi als laatste de kaas erover en serveer de kaas ook extra op tafel.