Wrah!


Aardappel-venkelpuree Hoofdgerecht · Nederlands · Aardappel


  • 200 Gram
  • 1 Eetlepel
  • 0.5 Gram
  • 1 Teen
  • 0.25 Milliliter
  • 1 Gram

Kruiden en Specerijen

  • 1 Theelepel
  • 1 Stuk
  1. Kook de aardappelen in ruim water met zout gaar in circa 20 minuten.
  2. Verwarm tegelijkertijd de olijfolie in een koekenpan en smoor hierin de venkel met de knoflook in circa 15 minuten zacht. Breng dit op smaak met zout en peper.
  3. Giet de aardappelen af en laat ze even uitstomen.
  4. Pureer ze in een pureeknijper of met een stamper en giet de warme olijfolie van de venkel erbij.
  5. Klop de melk erdoor en breng de puree verder op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  6. Schep ten slotte de venkel en knoflook erdoor en serveer direct.